Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Από την τοποθέτηση του Ηλία Κρούπη στις Πλειάδες...

τη μεγάλη ανοιχτή συνάντηση -ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ»  06-02-2014)

Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου, Αποστόλης Συρίγος, Προκόπης Φωτεινόπουλος,
 Τζίμης Τζανεττάκος, Καίτη Κυλάκου, Παντελής Καλογιάννης



"...είναι μεγάλη η χαρά μας που είμαστεόλοι εδώ. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και πολλαπλασιάζουμε την ισχύ της Δημοτικής Παράταξης «Πάμε αλλιώς».

Η "16χρονη πόλη", είμαστε η κορυδαλλιώτικη κίνηση που ξεκίνησε την παρέμβασή της το 2008 με σκοπό να αμφισβητήσει τα τοπικά κατεστημένα στην πόλη μας. Την οργάνωση αυτή, τη φτιάξαμε πολλοί άνθρωποι μαζί. Και πιστέψαμε ότι μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα.

Bασιστήκαμε στη δύναμη της αυτοοργάνωσης, τις κοινές μας αρχές και τις συντροφικές μας σχέσεις.

Παραμένουμε αταλάντευτοι στις αρχές μας, στην ανιδιοτέλεια της συμμετοχής μας στα κοινά, στην πρόταξη των κοινωνικών αναγκών και αγαθών.

Πορευτήκαμε παράλληλα με το «Πάμε Αλλιώς» στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές έχοντας σε ένα μεγάλο βαθμό κοινές ανησυχίες και όνειρα για το μέλλον της πόλης μας και κοινές προγραμματικές κατευθύνσεις.

Συμμετέχουμε αποφασιστικά στη Δημοτική παράταξη «Πάμε αλλιώς με υποψήφια Δήμαρχο την Καίτη Κυλάκου.

Ήδη, ο κεντρικός κορμός των στελεχών της «16χρονης Πόλης», έχει τοποθετηθεί, έμπρακτα, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του προγράμματος και της καθημερινής δράσης του «Πάμε Αλλιώς».

Θέλουμε στις επερχόμενες τοπικές εκλογές να καταθέσουμε σε επίπεδο ιδεών και προγράμματος τις θέσεις μας, να υπάρξει μια δημιουργική σύνθεση με τους συναγωνιστές από το χώρο του «Πάμε Αλλιώς» και τις ευρύτερες δυνάμεις καθώς και τους φίλους που πλαισιώνουν την κοινή μας προσπάθεια δίχως παραγοντισμούς και αυθεντίες.

Αν και βρισκόμαστε στην εποχή της μεγάλης κρίσης και του μνημονίου δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε μια άλλη πόλη, έναν Κορυδαλλό με πολλούς χαρακτήρες, φιλικό σε όλους τους δημότες του, κυρίως στα παιδιά, τη νεολαία και τα ΑΜΕΑ.

Παλεύουμε για μία πόλη με πολλαπλές λειτουργίες, μια πόλη που δεν είναι πολωμένη σε ζώνες, μια πόλη που δεν εξασφαλίζει μόνο αξιοπρεπείς χώρους κατοικίας αλλά υπάρχει μια δημιουργική ώσμωση της κατοικίας με άλλες χρήσεις όπως αναψυχή, άθληση, εμπόριο, διασκέδαση, κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, ποδήλατα,  ήπιες συνθήκες κυκλοφορίες, μια πόλη που αναπνέει και δεν ασφυκτιά από την κυριαρχία του τσιμέντου και της ασφάλτου, μια δημοτική αρχή που δεν είναι δέσμια ατομικών ή επιχειριματικών συμφερόντων και επιδιώξεων.

Θεωρούμε προτεραιότητα την κατάργηση των συστημάτων και των εξουσιών της  πελατειακής πολιτικής που έχει προκαλέσει ορατή βλάβη στη χώρα και στην πόλη μας. «Αξιοκρατία Παντού», «Διαφάνεια Παντού», «Συμμετοχή και Κοινωνικός Έλεγχος», ως προϋπόθεση για την ποιότητα κάθε εξουσίας.   

Σήμερα όμως έχουμε και άλλες προτεραιότητες,

 πρέπει να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας που στερούνται θεμελιώδη αγαθά και υπηρεσίες, να απαντήσουμε στην ανθρωπιστική κρίση μέσω οργανωμένων και θεσμοθετημένων διαδικασιών


πρέπει παράλληλα να προωθήσουμε την οργάνωση δράσεων κινηματικού χαρακτήρα σε θέματα που υπερβαίνουν τα τοπικά όρια ή τις αρμοδιότητες του δήμου.

Η γενιά μας είναι εδώ, η «16χρονη πόλη», είναι εδώ, πάμε μαζί,  πάμε για τον Κορυδαλλό των ονείρων μας, την πόλη που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.

Συμμετέχουμε, συνδιαμορφώνουμε, καταθέτουμε τις ιδέες μας, το σχέδιο μας, τις ανησυχίες μας,  ένας άλλος Κορυδαλλός είναι εφικτός.


Έχουμε την πεποίθηση ότι θα νικήσουμε.  Με την Καίτη Κυλάκου ως υποψήφια δήμαρχο, μια ανήσυχη και δημιουργική παρουσία στην πόλη μας, με το “ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ”, ξεκινάμε όλες οι ζωντανές και ριζοσπαστικές δυνάμεις στην πόλη μας για την ανατροπή για την αλλαγή στο Δήμο μας!!!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:


ΔΕΚΑΕΞΑΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ